refurbkicks

“We are the first generation to feel the impact of the climate change. We are the last generation that can do something about it.”

– Barack Obama.

Wij willen dat de volgende generaties van onze mooi planeet mogen blijven genieten. . Wij geloven dat we een verschil maken door samen met jou onze business te verduurzamen. Kort samengevat: we willen kicks van de vuilnisbelt weghouden. We benutten het potentieel van schoenen in de deadstock, de klachtschoenen en de cosmetisch imperfecte schoenen. We verzamelen, selecteren, refurbishen en maken onze kicks schoon als nieuw en bieden klanten exclusieve en scherp geprijsde sneakers op refurbkicks.com. We moeten samenwerken om onze schoenenindustrie te verduurzamen. We geloven dat je er goed uit kan zien, je goed kan voelen en goed kan doen op hetzelfde moment! Daarom werken we graag met exclusieve merken en winkels die goed willen doen.

Look good, feel good, do good.

Hoe?

  1. We verzamelen deadstock, klachtschoenen en imperfecte schoenen (productiefout) en brengen ze van jouw magazijn naar die van ons.
  2. We selecteren de schoenen op basis van condities. We refurbishen (indien nodig), cleanen en desinfecteren de kicks handmatig en maken ze als nieuw.
  3. We selecteren en prijzen ze op basis van conditie, zetten ze op de camera (eigen refurbkicks style) en plaatsen de kicks op onze webshop. We zorgen ervoor dat het merk en/of winkel goed zichtbaar is op onze homepage en op de productpagina’s.
  4. Met onze ‘Storytime’ praten we met onze community over de laatste trends, over duurzaamheid, over onze merken, over onze partners en onze schoenen. We zetten merken graag in de spotlight met hun duurzaamheids ambities.
  5. Nadat de klant onze schoenen via de webshop heeft gekocht met een Trusted Shops Ganrantie worden de pakketten met fietskoeriers verstuurd (indien mogelijk).
  6. In de nabije toekomst werken we met een online tool die klanten adviseren welke maat ze moeten kiezen. Hiermee voorkomen onnodige retourtjes.
  7. Als de kicks verkocht zijn, ontvang je een afgesproken fee en staan we alweer op de stoep voor een nieuwe voorraad refurbkicks.

Maak onderdeel uit van een duurzame oplossing om met jouw merk of winkel de wereld een beetje mooier te maken. Voor onze aarde, de volgende generaties, je eigen business en natuurlijk alle kicks die een tweede leven krijgen!

Kicks with a story. Wij verzamelen deadstocks, returns en sneakers met een productiefout. Alle schoenen worden met de hand gereinigd, gedesinfecteerd en gerefurbished. Onze kicks hebben allen een eigen verhaal. Lees de verschillende verhalen.

Kicks with a dream

Deze schoenen dromen al enige tijd over een fantastisch leven buiten, want ze staan al heel lang in een winkel. Ze moeten nu ruimte maken voor een nieuwe collectie schoenen. Wij geven ze een tweede kans bij jou. Deze nieuwe schoenen zijn gereinigd en gedesinfecteerd zodat jij helemaal fresh and clean kunt shinen met je kicks.

Kicks with a history

Deze kicks zijn in bijna nieuwstaat. Deze schoenen hebben een sneak preview van het leven gehad. Ze zijn alleen teruggestuurd vanwege een klacht of andere reden. Onze kickmasters brengen deze kicks weer in (bijna) nieuwstaat. Niks aan de hand, wel aan je voeten. Toffe kicks gerefurbished, gereinigd en gedesinfecteerd.

Kicks with an attitude

Deze kicks zijn nieuw en toch waren ze bijna op weg naar de afvalberg. Waarom? Vanwege een productiefoutje. Zoals de Engelsen zo mooi zeggen: there is also beauty in imperfection. Ja toch?! Grijp je kans, scoor nieuwe sneakers, geef ze een tweede kans en leef een perfect leven 😉

Waarom kies je voor refurbkicks?

Exclusieve merken en winkels

We zijn trots dat we met hele toffe en exclusieve merken en winkels mogen werken om de schoenindustrie te verduurzamen. Ons doel is om klantverwachtingen te overtreffen met duurzame, exclusieve en scherpgeprijsde kicks.

Some love

Door intensieve samenwerking met onze partners maken we de wereld een stukje mooier en onze business meer duurzaam. Gio Hellings, eigenaar van Reissue in Tilburg: “Refurbkicks heeft mijn ogen geopend hoeveel bijdrage de schoenenindustrie levert aan de afvalberg die elk jaar steeds groter lijkt te worden. Door de samenwerking met refurbicks kan ik meer dan alleen met afvalsortering een bijdrage leveren aan een duurzamere omgeving. Ik wil de wereld mooier achterlaten voor mijn kinderen. Ja, toch? Dat is wat uiteindelijk telt.”

Maak onderdeel uit van een duurzame oplossing om met jouw merk of winkel de wereld een beetje mooier te maken.

Door intensieve samenwerking met onze partners maken we de wereld een stukje mooier en onze business meer duurzaam. We geloven dat je er goed uit kan zien, je goed kan voelen en goed kan doen op hetzelfde moment! Daarom werken we samen met exclusieve merken en winkels. Werk on- en offline met ons samen. Samen doen we goed. Join the club!