refurbkicks

“We are the first generation to feel the impact of the climate change. We are the last generation that can do something about it.”​

- Barack Obama -

Over ons

Wij zijn grote fans van sneakers. Én we zijn grote fans van onze mooie wereld. Graag geven we deze door aan de volgende generaties zodat zij kunnen genieten van al dat moois. Daarom willen wij verspilling en afval in de sneakerindustrie beperken en uiteindelijk helemaal voorkomen. 

Hoe? Wij bieden je aan om je sneakers te laten schoonmaken en sanitizen en bieden kleine reparaties aan, zodat je schoenen langer meegaan. Goed voor je portemonnee en voor het milieu. Schoenen die je niet meer draagt en in prima conditie zijn, geven wij een nieuw leven en verkopen ze aan pre-owned sneaker lovers ;-). De schoenen die we niet meer kunnen herstellen, nemen we tegen een kleine verwijderingsbijdrage in om ze vervolgens te laten recyclen. Op deze manier komen de schoenen terug in de vorm van grondstoffen voor bijvoorbeeld ondergronden voor kinderspeelplaatsen. 

 
Niet 100% duurzaam

We zijn niet 100% duurzaam. Nog niet. Samen met onze partners zetten we dagelijks stappen in de juiste richting om zoveel mogelijk positieve impact te maken. Tijdens onze cleaning van sneakers gebruiken we alleen de milieuvriendelijke producten van Sneaker LAB die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Wij werken zonder chemicaliën of andere troep die het milieu belasten.
Met onze eigen bezorgservice (vooralsnog alleen in Tilburg) halen we de sneakers op en brengen we ze weer netjes thuis als ze fresh en clean zijn. Op deze manier beperken we onze CO2-uitstoot. De schoenen buiten Tilburg worden door onze logistieke partner Tour de Ville verzorgt. Deze toppers fietsen zoveel als kan door weer en wind om je sneakers helemaal clean en droog te bezorgen. 

 
Iedereen doet mee

Wij geloven dat iedereen een kans verdient om mee te doen op de arbeidsmarkt. Het liefst op een plek waar iemand haar/zijn/hun talent kan etaleren en zich thuisvoelt. Daarom werken we graag samen met het Refugee Team. Zij helpen statushouders om actief deel te nemen aan de Nederlandse maatschappij en om passend werk te vinden. Samenwerken met R-newt doen we ook graag, zij zetten zich in voor jongeren en kids en bieden hen meer perspectief.