refurbkicks

Zo duurzaam mogelijk

We zeggen niet dat we 100% duurzaam of circulair zijn. We zijn dagelijks bezig om dit zoveel mogelijk te zijn en streven naar 100%. Met ons team, onze partners en onze klanten. 

Hoe duurzaam is refurbkicks?

Je wist waarschijnlijk dat de fashion industrie tot een van de meest vervuilende industrieën in de wereld hoort. Wist je ook dat 80% van de CO2-uitstoot van een sneaker plaatsvindt voordat de schoen naar Europa wordt verstuurd? En wist je dat er jaarlijks meer dan 20 miljard schoenen worden geproduceerd en dat er meer dan 400 miljoen op de afvalberg belanden? Dat kan anders vinden wij.

Door schoenen een nieuw leven te geven voorkomen we in ieder geval deze uitstoot, zorgen we voor levensduurverlenging van de schoenen en voorkomen we afval. Om zoveel mogelijk positieve impact te maken werken we met ketenpartners die de wereld mooier achter willen laten voor de volgende generaties.

Inclusiviteit

Wij vinden duurzaam ondernemen is ook inclusief ondernemen.

Iedereen heeft een talent en bij refurbkicks geven we mensen een kans om deze talenten te ontdekken en te ontwikkelen. 

Daarom werken we samen met Refugee Team en met R-Newt om statushouders en jongeren op een leuke en toffe manier een stap vooruit te helpen.

Sneaker LAB

We zijn heel trots dat we samen mogen werken met Sneaker LAB. Dit trotse Zuid-Afrikaanse bedrijf maakt eco-friendly sneaker cleaning producten om schoenen schoon te maken, te onderhouden en te beschermen. Deze cleaning solutions zijn gecertificeerd met een van de meest betrouwbare eco-labels Global Green Tag. De producten zijn biologisch afbreekbaar, bevatten geen chemicaliën, zijn niet gevaarlijk en niet giftig, zijn dierproefvrij en veganistisch. 

Verzending

We werken graag samen met de fietskoeriers van Tour de Ville. Zij draagt actief aan het realiseren van gezondere steden door met (elektrische) vrachtfietsen, aanhangwagens en waterdichte rugzakken onze pakketten te vervoeren.  Zij rijden de hele dag op duurzame wijze door Breda, Eindhoven, Helmond, Tilburg en omgeving. In 40 andere steden in Nederland werken ze samen met duurzame fietskoerierspartners. (Inter)nationale zendingen buiten dit gebied verzorgen ze op een duurzame wijze met PostNL of DHL.

Alleen in de Benelux
(for now)

Natuurlijk willen we dat iedereen  op de wereld gebruik kan maken van onze diensten. Alleen willen we geloofwaardig blijven en dat zijn we niet als we schoenen heel de wereld over sturen. Daarom kunnen alleen mensen uit de Benelux hun schoenen opsturen voor cleaning.